Doorgaan naar inhoud
✷ FINAL SALE - tot 60% korting op outdoor laarzen, western laarzen, rijbroeken en natuurlijke verzorgingsproducten - zolang de voorraad strekt ✷
✷ FINAL SALE - tot 60% korting op alles zolang de voorraad strekt ✷

Taal

EqWax - De verschillende vliegwerende waxen

EqWax - De verschillende vliegwerende waxen

Suns out, het is zomer. Lekkere temperaturen, een fijn zonnetje maar dat betekent voor onze paarden ook een hoop ongemak van allerlei insecten die rond vliegen en steken. We gaan massaal sprayen, smeren en wassen in de hoop dat vliegen, muggen, dazen en andere insecten zover mogelijk weg blijven. Niet gek dat de vliegwerende waxen van het Engelse merk Eqwax zo onwijs populair zijn. 

We got it, wij zijn zelf ook hartstikke fan. Eqwax is, zoals gezegd, een Engels merk en de producten die zij ontwikkelen bestaan enkel en alleen uit natuurlijke (plantaardige) ingrediënten. De waxen zijn populair want; de waxen zijn zéér effectief, vervliegen niet snel, het is gemakkelijk aan te brengen, zitten in een plasticvrije verpakking, handmade en last but not least... ze ruiken waaanzinnig! 

In deze blog leggen we uit wat de verschillen zijn, zodat jij de beste keuze kan maken. Er zijn vier verschillende EqWax waxen;

☽ Lemongrass
☽ Citronella
☽ Horse Fly
☽ Neem Wonder Wax 

 

Het hoofdingredient van de lemongrass wax is citroengras. De lemongrass wordt samen met de citronella gezien als de twee ' all round' waxen. Ze bieden bescherming tegen vliegen, steekvliegen en dazen. 

De Citronella Fly Repellent ruikt sterk en deze wax is ook een hele fijne 'all rounder'. De geur van deze wax doet ons een beetje denken aan vakantie, van die gele citronella kaarsen voor je tent. Enfin het is natuurlijk niet voor niks dat zoveel vliegwerende producten citronella bevatten, het werkt!

Wist je eigenlijk dat citronella een natuurlijke olie is die wordt gewonnen uit Aziatische grassoorten? 
In de Horse Fly wax zijn Lavendel en Eucalyptus toegevoegd. Deze combinatie van geuren is echt zó goed! Deze wax ruikt sterk maar niet to much. Deze wax wordt geadviseerd als je een wax wilt tegen dazen. Natuurlijk houdt deze ook vliegen op afstand maar de combinatie van geuren is effectief bij de strijd tegen dazen. 
Deze Wonder Wax bevat Neem Olie en dat zorgt ervoor dat deze wax heel goed werkt tegen muggen én paarden met jeuk. Neem heeft kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen en dat maakt dat deze wax een waar wonder en hij dus ook heel goed te gebruiken bij paarden met jeuk. 

Volgend artikel Boho Bar's! Onze 100% natuurlijke Shampoo Bars voor paarden

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden